Biográfia

Személyes adatok

Születési év: 1987

Születési hely: Budapest, Magyarország

Állampolgárság: Magyar

Képzések:

 • GNM Színiiskola, Budapest (2013-2016)
 • Kaszkadőr edzések (2014-től)
 • Meisner technika kurzus, Cock Pit Theatre, London (2016-2017)
 • Erkel zeneiskola – klasszikus ének szak, Budapest (2018-2022)
 • Triagon Akadémia – Média-Zeneszerző, Budapest-Berlin (2019-2021)
 • Magánének – Kevert énektechnika (2019-)

Nyelvek: Magyar (anyanyelv), Angol (folyékony), Német (fejlett alapszint)

Magasság: 184 cm

Konfekció méret: M

Szemszín: Barna

Hajszín: Barna

Tartózkodási hely: Budapest (jelenleg)

Lakhatási lehetőségek: Budapest, London, Oxford, Dublin, Bécs, Graz, Euskirchen, Köln,

Hangi készségek: Tenor (klasszikus ének 2018-2022, kevert énektechnika 2019-)

Sport: Úszás, Harcművészetek, Lovaglás, Street Workout, Vívás, Kaszkadőr edzések

Tánc: Balett (alapszint, 2009-2016), Jazz-balett (2013-2016), Hip-Hop, West Coast Swing (2019-2020)

 

Színész

Tizenegy éves koromban határoztam el, hogy színész akarok lenni, így amatőr társulatos fellépések és az érettségi, valamint filmes statiszta munkák után több budapesti színisulit is megjártam, mint pl. a Főnix Drámastúdió, Kővirágok énekiskola, Shakespeare Színiakadémia, Egressy Béni Zeneiskola – Színészszak, majd a Gór-Nagy Mária Színiiskolát végeztem el. A GNM tanulójaként rengeteg helyen felléphettünk az aktuális darabokkal, többek között a budapesti Thália Színházban, Stefánia palotában és rengeteg vidéki helyszínen. Ezek után félévet hallgattam a londoni Cockpit Theatre – Meisner technique kurzusát. Londoni tartózkodásom alatt rengeteg új látásmóddal és színházi élménnyel gazdagodtam. 2017 elsőfelében költöztem vissza Magyarországra, ahol azóta több színházi produkcióban és kis-, nagyjátékfilmekben gyűjtöttem tapasztalatot. Egyik fő célom, hogy magyar, angol és német nyelveken is tudjak színészként fejlődni, legyen szó akár filmekről vagy prózai-, vagy zenés-színházról.  Vallom, hogy mindig van hova fejlődni, ezért kezdtem kaszkadőr edzésekre is járni, hogy a színészi eszközeimet tovább fejlesszem.

Ugrás a színész referenciákhoz

Énekes

Még a középiskola alatt kezdtem el magántanárnál tanulni, és az évek alatt több tanárnál is megfordultam (pl. Kővári Judit, Kerényi Zoltán), míg végül eljutottam a Magyar Hajnal Énekstúdióba, ahol Óvári Éva és Bokodi Bálint tanítványaként tudtam fejleszteni technikámon. Jelenleg az újpesti Erkel zeneiskola klasszikus ének szakán vagyok Ambrus Orsolyánál és mellette Kovács-Tatár Szidónia magánóráin tanulok. Közel áll hozzám a rock, metal, pop, musical, klasszikus zene és az ír folk zene.

Ugrás azénekes referenciákhoz

Rendező

Eredetileg egy kényszerhelyzetben kezdtem rendezni, majd baráti tanácsra folytattam és csináltam saját filmeket, majd felkérésre videóklipeket is.

Ugrás a rendezői referenciákhoz

Zeneszerző

Középiskola alatt kezdtem dalokat írni, mikor amatőr zenekarokban játszottam billentyűsként, majd énekesként, később komolyabban belefogtam és elvégeztem ’School of Entertainment and Technology’ (SET School – Triagon Akademie) budapesti iskoláját ’Média-Zeneszerző’ szakon, ahol többek között olyan tanároktól tanulhattam, mint Wolf Péter, Kósa Dávid, Galambos Zoltán.

Ugrás a zeneszerző referenciákhoz

Író

Korábban, mint a legtöbben, én is versek írásával kezdtem, meg kisebb novellákkal, majd ahogy a rendezés bejött az életembe, tudtam, hogy saját történeteket is elakarok mesélni, így először forgatókönyvek írásával kezdtem, majd a színház iránti szeretet arra vezetett, hogy színdarabok írásába is belefogjak. Emellett a saját, készülő dalaimnak a szövegét is én írom.

Díjak

 • Los Angeles CineFest – Semi-Finalist (IHLET című film)
 • European Independent Film Award – 3. hely (IHLET című film)
 • MLTSZ Területi Bajnokság – Musical duett kategória – I. hely
 • MLTSZ Területi Bajnokság – Musical szóló kategória – II. hely
 • MLTSZ Területi Bajnokság – Sing & Dance kategória – II. hely